TOCA ​​TRÉNING:
Középpontban a labdaátvétel és a passz

Mikor még az USA egyik legnépszerűbb főiskolai futballcsapatában kezdett, a TOCA alapítója, Eddie Lewis tudta, hogy az elit-szintű játék eléréséhez gyors és hatékonyabb technikai fejlesztésre szorul, különösen a labdaátvételekkel és a passzokkal.

UCLA ösztöndíjas sportolóként Lewis kereste a játék fejlesztésének módjait. Amikor Eddie megtudta, hogy az UCLA Bruins kosárlabda csapatában állandóan kisebb méretű kosarakra dobva gyakorolnak, rájött, hogy hatékonyabb lenne számára is, ha teniszlabdákkal végezni edézését. Vásárolt egy adogatógépet és ezek után több ezer fogadást gyakorolt Los Angeles-i elhagyott üzemcsarnokokban.

Miért elhagyott csarnokok? Mert a "kisebb-keményebb" teniszlabda-módszertan felgyorsította fejlődését és nem akarta, hogy mások megismerjék titkát.

Akkor még nem is sejtette, hogy egészen új útját fedezte fel a futball-edzésnek, amely lehetővé teszi az egyes játékosok számára, hogy különféle formákban, szórakoztató környezetben képezzék magukat és mindenkinél jobbak legyenek.

Top