TOCA segít a játékosok kreativitását szabadon engedni

A kreativitás többnyire a rendkívüli tehetséggel megáldott játékosok sajátjának tartják. James Rodriguez, Kevin De Bruyne, Diego Maradona, Mia Hamm és Zinedine Zidane rendelkezik ezzel a képességgel, ahogyan az a precíz passzokon, kivételes labdavezetésükön és félelmetes lövéseiken bizonyítottan látszik.

Hogyan képes egy feltörekvő fiatal futballista kihasználni saját kreativitását?

A TOCA Football bátorítja játékosait, hogy technikai tudásukat tökélyre fejlesztve, magabiztosságukat, kockázatvállalásukat minőségi ismétlésekkel és meccseken használható mozgások gyakorlásával növelve, kreativitásuknak csak a képzeletük szabhat határt.

A futball egy jól megtervezett sport, ami folyamatos problémamegoldást követel a játékosoktól. Képességeig fejlesztésével vállhatnak képessé, hogy a képzeletük felhasználásával számtalan felállást megoldhassanak.

Minél fejlettebbek a játékos képességei, annál kreatívabb, ösztönösebb játéka lesz - ezt éles helyzetben nehéz alkamaznia, ha a labdaátvétellel gondjai vannak. Ezért fontos minden játékosnak, különösen a fiatal sportolóknak, hogy előbb az alapvető kézségeiket fejlesszék.

A labdakezelés gyakorlásával, könnyedén fogadja és kezeli a labdát éles helyzetben, így könnyebb meglátni a lehetőséget és kreatívan kihasználni azt.

Minél magabiztosabban használja képességeit a sportoló, annál kreatívabb és ösztönösebb lesz a játéka - éles, stresszhelyzetben nehéz kreatívnak lenni, ha már a labdaátvétellel gondok vannak. Ezért eszenciális minden játékosnál, hogy először a legalapvetőbb képességek terén kellően felkészültek legyenek.


“Ezen készségeket tudjuk gyorsabban és jobban fejleszteni bárki másnál”, állítja Eddie Lewis a TOCA alapítója, 15 év profi játékos múlttal a háta mögött. “A TOCA megad minden eszközt, hogy a játékos fejlesztése a kreativitás irányába mutasson”


Warriors woman TOCA ball

A TOCA Edzők segítenek letrehozni egy ideális környezetet, hogy a játékosok a találékony természetükhöz fordulhassanak. A TOCA továbbá megadja az edzőknek a lehetőséget, hogy kreatív módon testreszabhassák az edzésprogramot és hogyan motiválják egyénileg a játékosaikat. Edzés során a játékosok stresszmentes környezetben kereshetik a saját kreatív megoldásaikat az egyedi problémákra.

“Egyik előnye az edzésünknek, hogy képesek vagyunk számtalanszor megteremteni ugyanazt a felállást és helyzetet, így a játékos a sorozat gyakorlása közben kipróbálhat új taktikát” állítja Lewis. “A Touch Trainer használatával, az általunk képzett edzők és a játékos több szinten (labdaátvétel földön, levegőben, számtalan szögben) gyakorolhatnak és a folyamatos fejlődésre fókuszálva készülhetnek fel a meccsen várható helyzetekre.

A kreativitás a kockázatvállalásról is szól. Egy futball meccset apró pillanatokra bontva új kihívásokkal kerül szembe a játékos. Függetlenül attól, hogy középpályás próbál teret nyitni, a hátvéd passzol előre, vagy a kapus véd egy váratlan lövést, a játék folyamatos, megoldásra váró kihívásokat mutat fel. Egyetlen játékos se teheti meg, hogy stagnáló és kiszámítható játéka legyen, sokkal inkább kreatívnak kell lennie a megoldásaiban és meg kell értenie: ha egy próbálkozás elbukik, képesnek kell lennie új megoldásokat keresnie.

Pár másodpercenként érkező labdák fogadásakor a játésnak nem szabad félnie, hogy új mozdulatokkal fogadja azokat, így akár gyenge lábbal dolgozzon. Az egyetlen mód, hogy gyengeségeinkből erősségek váljanak, a kitartó, következetes edzés.

A játékos számára a futball annál könnyebb, minél több alapot elsajátít, így bármilyen szituációt könnyebben kezelnek (nincs fölösleges mozdulatsor labdaátvételnél, vagy csak az erősebb láb használata).

Minél több képesség terén magasan képzett, minél magabiztosabb a játékos, annál kreatívabb játéka lesz. A TOCA biztosítja a megfelelő környezetet, hogy kiterjessze kreativitását.

“Kint a pályán a legjobb döntések nem fejben, hanem az ösztönökben születik” - mondja az argentin csatár csillag Lionel Messi. Ahhoz, hogy a játékos ösztönösen vegyen le egy labdát a levegőben, passzoljon, számtalan ismétlést kell háta mögött tudnia. Ha egy játékosnak meg kell állnia és gondolkodnia, a pillanat elvész. Az egyetlen megoldás, hogy hatékonyan kezeljen bármilyen szituációt, hogy magas szinten képzett, magabiztos labdakezelése legyen.

A legjobb játékosok letisztult képességekkel vonulnak pályára, ami lehetővé teszi számukra, hogy játékuknak csak a képzeletük szabjon határt. A TOCA célja, hogy végigvezesse a játékost a magasabb szintű képességek fejlesztésén, miközben magabiztosan és kreatívan fedezik fel saját játékuk varázsát.

Find your best!

Top